Konfirmation – sådan bliver det en succes

mariella1972 / Pixabaymariella1972 / Pixabay

Hvert år konfirmeres mange unge mennesker. I den moderne tid, som vi befinder os i nu handler det oftest om at skille sig ud og gøre noget anderledes. Det kan handle om specielle interesser, en anderledes hobby, en spændende tøjstil eller hvilke bøger man vælger at læse. For konfirmanderne handler det om at skille sig ud på konfirmationsdagen. Både i forhold til, hvilket tøj man er iført men i høj grad også, hvordan konfirmationsfesten bliver afholdt. I den forbindelse stilles der høje krav til forældrene, da de selvfølgelig ønsker at konfirmanden skal få en dag, han eller hun aldrig glemmer. Hvad de unge ikke tænker over er, at dét som skiller sig mest ud i den tid vi lever i nu er, at holde sig til traditionerne og på den måde skille sig ud fra de, som gør noget anderledes. Hvis det lyder interessant, så læs mere her.

DEN TRADITIONSRIGE KONFIRMATION

Når en klassisk og traditionel konfirmation ønskes er der nogle uskrevne retningslinjer, som man skal følge på dagen. Når alt forløber traditionelt til en konfirmation vil gæsterne ankomme og blive mødt af lidt snacks og velkomstdrink. Her kan de tale med hinanden om løst og fast og måske vise hinanden de billeder, som de eventuelt har taget af konfirmanden ved kirken. Når de efterfølgende har fundet deres pladser vil der blive holdt velkomsttale. Der er også mulighed for at vælge en velkomstsang, så stemingen bliver løftet allerede fra start. Umiddelbart efter velkomsten vil forretten blive serveret. Dernæst vil en af forældrene til konfirmanden, eller dem begge, holde en tale til konfirmanden. Talen kan omhandle sjove historier eller minder fra konfirmandens barndom og formentlig også nogle om dét at træde ind i de voksnes rækker. Hovedretten vil efterfølgende blive serveret og i den forbindelse vil bedsteforældrene holde tale. Normalvis vil det være bedsteforældrene på moderens side, som lægger ud og derefter bedsteforældrene på faderens side. I samme tråd vil der under desserten blive holdt taler, sunget sange eller præsenteret festlige indslag fra den øvrige familie. Slutteligt vil konfirmanden traditionen tro holde takketale eller præsentere en takkesang, som han eller hun har forberedt. Resten af aftenen eller dagen ligger frit for, men oftest vil der være en form for musik og eventuelt natmad eller lignende, som senere serveres for gæsterne.

KONFIRMATION MED DET LILLE EKSTRA

På trods af at konfirmationen holdes traditionel kan der vælges at give festen det lille ekstra. Meget af arbejdet i den forbindelse ligger i planlægningen og forberedelsen. I kan vælge et tema eller et farvetema for festen og lade det være gennemgående i flere aspekter af dagen. Det kan være alt fra et stykke af konfirmandens påklædning i en bestemt farve, som går igen i farvetemaet for borddækningen. Hvis konfirmanden har en bestemt interesse kan det også være et tema for dagen. Det er kun fantasien der sætter grænser, så længe forløbet af arrangementet holdes inden for de traditionelle rammer.

KONFIRMATIONSMENU LEVERET TIL DØREN

En vigtig faktor i den traditionsrige konfirmation er maden. I og med at I måske vælger at lægge mange kræfter og meget tid i tilrettelæggelse af dagen, så kan I med fordel overlade ansvaret for maden til en professionel samarbejdspartner. Et cateringfirma som dette har mange års erfaring med mad ud af huset og har forberedt og leveret mad til flere konfirmationsfester. Deres konfirmationsmenu indeholder retter som tunmousse, rejecocktail, tarteletter, laksepate, svinemørbrad, islagkage og chokolademousse. Menuen kan sammensættes, så den passer til jeres ønsker og behov. Hvis I vælger denne løsning kan I sikre jer, at der fokus på kvaliteten og at der vil være rigeligt med mad til alle gæster, uanset alder, højde og drøjde. I samråd med jer planlægges menuen nøje, så intet bliver overladt til tilfældighederne. Firmaet tilbyder også at levere maden direkte til døren, så I skal bruge så lidt tid som muligt på maden og i stedet kan nyde dagen sammen med konfirmanden og jeres familie.

Be the first to comment on "Konfirmation – sådan bliver det en succes"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*