Der er masser af lærdom i de populære brætspil

Brætspil giver god lærdom

Når du spiller et spil som barn, tænker du slet ikke over, at du lærer en hel masse undervejs. Det kan for eksempel være strategi, tålmodighed, at blive bedre til at regne eller at lære om geografi. Det er meget forskelligt alt efter, hvilket spil du spiller. Men en ting er i hvert fald sikkert: Der er masser af lærdom at hente i et godt brætspil.

Start tidligt

Det kan derfor være en god ide, at du allerede fra en tidlig alder begynder at spille spil med dit barn. Selvom barnet måske sjældent vil kunne sige, at jeg lærte sådan og sådan ved at spille det og det spil, vil barnet dog helt sikkert taget en del lærdom med sig. Om ikke andet, så lærer barnet, hvordan det kan være en god taber, og at det ikke er barnet, der kan vinde hver gang. Og barnet lærer – forhåbentlig – også, hvordan det kan være en god vinder, når det så har vundet.

Det er ikke charmerende hverken at være en hånende vinder eller en dårlig taber, og det er derfor også nogle vigtige sociale egenskaber, som det er vigtigt for dit barn at lære, og det kan man bl.a. lære gennem spil.

Det er vigtigt at spille varieret, så det er ikke er det samme spil, som man finder frem hele tiden. Forskellige spil indeholder nemlig forskellige elementer, som giver forskellig og varierende lærdom. Et par eksempler på forskellige sil, som der kan hentes god lærdom i er f.eks. spillene Ludo og Risk.

Det kan du lære af at spille Ludo

ludoNår du spiller ludo som barn, er der mange forskellige ting, du kan lære. Først og fremmest er der elementet af tålmodighed. Der kan godt gå lang tid, før du har lov til at rykke dine brikker ud. Der handler det om at få det helt rigtige slag, og det kan i nogle tilfælde godt tage en del tid.

Derudover kan du også lære, at du nogle gange lider nogle nederlag. Det kan for eksempel være, når din brik er lige ved at være i mål, men den så bliver slået hjem igen, og du må starte helt forfra.

Hvis du spiller med et mindre barn, vil der også være hele elementet med at regne. Når brikken skal lande direkte i mål, hvor meget skal man så slå på terningen? Som voksen kan det virke simpelt nu, men da man først skulle til at lære det, var det utrolig svært.

Det kan du lære af at spille Risk

Risk er et andet populært spil, der også er godt at lære en masse ting af. Det er for eksempel, hvor de forskellige lande ligger henne, og hvordan vores verden egentlig ser ud. Det er ikke en del af spillet, at du skal lære det. Men det er en del af spillepladen, og når man meget koncentreret sidder og ser på pladen i længere tid af gangen, vil det være naturligt, at man lærer noget om de forskellige landes og kontinenters former og beliggenhed.

Derudover lærer man også en masse om strategi af at spille Risk. Det handler om at være tålmodig og sætte ind over for de andre, så man kan opnå det mål, man er blevet givet. Det er lige meget, om det er at udrydde de røde brikker, eller at erobre tre kontinenter. Det kræver noget tid og tålmodighed, og det er også en rigtig god evne at have senere i livet.

Der er mange andre spil, som du eller dit barn også kan lære en hel masse af. Spil som eks. Bezzerwizzer og Trivial Pursuit indeholder en lang række lærerige elementer. Og der kan hentes stor viden om f.eks. sport, historie, geografi og om samfundet i det hele taget.

Man kan virkelige få både meget viden og en del sociale færdigheder ud af at spille brætspil. Så er det ikke allerede noget I bruger hjemme hos jer, så er det bare om at komme i gang.

Sådan kommer I i gang

Er i ikke vant til at spille brætspil hjemme hos jer og har i ikke det store udvalg stående på hylderne, så fortvivl ikke. Udvalget af spil er i dag virkeligt stort. Og der findes noget for både enhver smag og enhver alder. Et sted der altid er et kig værd, er en af Danmarks største – og uden tvivl også bedste – webshops med brætspil, nemlig hyggeonkel.dk.

Udover det enorme udvalg, så er hyggeonel.dk også opbygget, så det er utrolig let at finde noget, som passer lige til ens smag og sammensætning af familie. Spillene er godt inddelt i emner og så er der både en god søgefunktioner, hvis man ved lidt om, hvad man leder efter. Og sidst, men ikke mindst, er det muligt at filtrerer produkter efter et utal af muligheder. Det bliver ganske enkelt ikke lettere. Men prøv det selv – hyggeonkel.dk hjælper jer helt sikkert godt i gang.

 

Be the first to comment on "Der er masser af lærdom i de populære brætspil"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*