Webhotel – sådan vælger du det rigtige

Boskampi / PixabayBoskampi / Pixabay

Når man kigger rundt på nettet er det nogle gange rigtigt svært at finde ud af hvilket produkt man skal købe. Dette gælder i særdeleshed omkring webhoteller. Der er mange og vælge imellem og det er vigtigt at finde det rigtige.

Hvilken teknologi

Noget af det første man skal kigge på er hvilken teknologi, der skal understøttes på det valgte webhotel. Alle af de typer af indhold man kan uploade til et webhotel kører mange gange på forskellige teknologi. Hvis man allerede har en teknisk flair, er det blot et spørgsmål om at vælge hvem leverandøren skal være. Men for almindelige mennesker som har fokus på deres virksomhed, deres lokale klub eller den private blog, så kan det være lidt svært at finde rundt.

Der første spørgsmål man bliver mødt med, når man skal finde et godt webhotel er hvilken teknologi man skal vælge. Her er man måske allerede derude, hvor man ikke kan bunde. Det er ikke sikkert at man er i stand til at vælge den teknologi, da man ikke er teknisk kyndig. Det er dog muligt nemt at finde ud af dette, ved at kigge hos webhotel-portalen.dk – de har en hurtig guide på deres forside, hvor man kan få svar på dette.

Hvilket CMS og hvad er et CMS?

Et CMS er en forkortelse for “Content Management System”, det vil sige at system til dig, som har en hjemmeside, hvor du kan fokusere på at levere indhold, frem for at skulle fokusere på at skrive koder. Et godt CMS fungerer lidt som et godt tekstbehandlingsprogram som fx. Word, hvor man har en ikke-teknisk tilgang til det at lave en hjemmeside.

Langt de fleste almindelige firmahjemmesider og i særdeleshed private hjemmesider er bygget i et CMS. Typisk skal man vælge mellem to CMS’er:

  • WordPress – verdens mest populære CMS – kan dog være et mål for hackere
  • Umbraco – fremstormende dansk CMS – meget brugt af professionelle virksomheder

Når man har valgt det rigtige CMS er det nemt via ovenstående link at arbejde sig baglæns til at finde den teknologi man skal bruge for at kunne køre dette CMS på sit webhotel.

Hvem bygger min hjemmeside?

Når teknikken omkring at vælge den rigtige tekniske platform og det rigtige CMS er det på tide at lave din hjemmeside. Som med alt andet er der mange professionelle webbureauer derude. Man kan dog langt hen af vejen lave rigtigt meget selv. Hvis man køber et godt tema til fx. WordPress og selv sætter det op, så kan man være i gang med den nye hjemmeside i løbet af et par dage.

Mange gange kan det dog godt betale sig at konsultere en professionel virksomhed, da de også kan rådgive omkring valg af tema, sikkerhed og hvordan man skal kommunikere til ens målgruppe. Der er en stor forskel på hvad det man selv vil fortælle på sin hjemmeside og så det ens kunder eller den modtager der er gerne vil læse om. Det er noget af det en professionel kan hjælpe med.

Nogle gange kan det også være at der skal laves ekstra funktioner på din hjemmeside, således der måske kommer en webshop eller et bookingsystem ind på siden. Dette er ikke altid noget man som helt grøn kan installere selv.

Konklusion

Konklusionen på dette må være at man først skal afklare sit behov – hvad er det man gerne vil opnå med sin hjemmeside og hvem målgruppen er. Herefter kan man vælge det rigtige CMS til dette og til sidst er det så med dette in mente at man nemt kan gå ud og købe det rigtige webhotel, der passer til dette behov.

Be the first to comment on "Webhotel – sådan vælger du det rigtige"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*